TOON ZIJBALK
Strijkvrije overhemden, hoe werkt dat precies?

Een overhemd dat net gewassen is wil je direct kunnen aantrekken, zonder eerst met een strijkijzer in de weer te hoeven. Maar waarom moet je dan het ene overhemd strijken en het andere niet? In dit blogartikel lees je er alles over.

Een overhemd wordt op verschillende manieren strijkvrij gemaakt. De meest gangbare manier is een behandeling van de katoenvezels in de strijkvrije overhemden. Daardoor zakken eventuele kreukels er vanzelf weer uit. Bijvoorbeeld door lichaamswarmte of door je hemd vochtig uit te hangen.

Strijkvrij betekent overigens niet compleet kreukvrij, maar kreukels verdwijnen wel sneller en de stof kreukt vele malen minder dan bij een normaal overhemd.

Wees wel een beetje lief voor je strijkvrije overhemden. Ze blijven het langst mooi door ze met zorg te wassen en drogen. Was je shirts dan ook niet heter dan 30 graden en centrifugeer maximaal tussen de 600 en 800 toeren. Sla je overhemden voorzichtig uit en hang ze vervolgens aan een kledinghanger aan de waslijn. Maak daarbij de bovenste knoop dicht. Dat bespaart niet alleen ruimte, maar zorgt er ook voor dat ze mooi kreukvrij en in de juiste vorm drogen.

Laat een reactie achter

Reacties moeten worden goedgekeurd alvorens deze geplaatst worden.